Gaziantep Seyahat Rehberi

Gaziantep Seyahat Rehberi

Her şehri ayrı ayrı cennet olan Türkiye’de her bölgenin kendine özgü tadı ve kokusu var. Ancak Geziantep için kullanılabilecek en güzel tanım kültür ve lezzet diyarı olurdu. Kültürün ve yemeğin birlikte harmanlandığı bu şehir Güneydoğu Anadolu kültürünü merak ediyorsanız tatlı ve lezzetli bir geçiş noktası…


Gaziantep Akdeniz ve Doğu Anadolu iklimlerinin hakim olduğu bir şehir. Akdeniz iklimi  Doğu Anadolu iklimine göre daha hakim olduğundan hava çok soğuk olmuyor ancak Aralık, Ocak ve Şubat aylarında havanın çok soğuk olduğu dönemler. Mart-Haziran veya Eylül-Kasım aylarında Gaziantep ziyaretiniz için en keyifli zamanlar olacaktır.


Gaziantepte nereleri gezebilirim diye düşünüyorsanız size kısa bir liste hazırladık:


Zeugma Müzesi:


Gaziantep’teki müzelerin en büyüğü ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Müzesi 2011 yılında hizmete firdi. M.Ö. 300 yılına dayanan mozaikler burada sergileniyor. Büyük İskender Zeugma Antik Kentini kurmuştur ve Roma Döneminin en varlıklı dönemleri bu dönemde yaşanmıştır. M.S. 256 Yılında Sasani Kralı tüm Zeugma bölgesini yakıp yıkmış ve yok etmiştir. Yüzyıllar sonra bölgede yapılan kazılarla o dönemde inşa edilen villaların tabanlarına işlenmiş mozaikler bulunmuştur ve günümüzde bu mozaikler 1700 metrekarelik bir alanda bu alanda sergilenmektedir. Bu mozaiklerden en meşhuru “Çingene Kızı” bu müzede sergilenmektedir.



Ayrıca, Gaziantep Kalesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi, Gaziantep Hamam Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Türün Han, Almacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Parkantep Harikalar Diyarı- Masal Parkı, Gaziantep Kaleoğlu Mağarası, Tarihi Gümrük Han gibi bir çok ziyaret  edebileceğiniz tarihi mekan ve müze bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir
  • Araç Kiralarken Dikkate Edilmesi Gerekenler
    Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken ilk husus bütçenizi belirlemek olmalıdır. Bütçenizi belirlemek doğru aracı seçmeniz için size yol gösterecektir. İremtur Oto Kiralama farklı fiyatlandırmalara sahip araçlarla bütçenize uygun aracı seçmekte kolaylık sağlayacaktır.
  • İş Seyahatlerinde Araç Kiralama
    Seyahat, günlük seyahatlerden ülkeler arası yolculuklara kadar çoğu işletmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak bir iş seyahati için kendi aracınızı almak yerine araç kiralamak ne zaman mantıklı olur? Bir sonraki iş seyahatinizi planlarken göz önünde bulundurmanız gereken...
Whatsapp Telefon